Geschiedenis

GMS Instruments is opgericht in 1971 als een serviceorganisatie voor de scheepvaartbranche. Al snel werden de logistieke en opslag aspecten van de branche toegevoegd aan GMS Instruments. Met de groeiende behoeftes van scheepswerven voor non-stop service met een groot en gevarieerd aanbod aan mano- en temperatuurmeters zetten GMS Instruments aan tot het gebruik maken van de kansen van lokale leveranciers.

Na een snelle groei begonnen fabrikanten van mano- en temperatuurmeters exclusieve merken aan te bieden aan GMS Instruments voor de scheepvaartbranche, GMS Instruments breidde vervolgens uit door samenwerkingen aan te gaan met lokale distributeurs in verschillende havens van Europa. Door de contracten die GMS Instruments was aan gegaan met de fabrikanten van exclusieve merken was GMS Instruments van vaste waarde in deze markt voor meet instrumenten. Vervolgens groeide GMS Instruments door op de industriële markt om daar aan de vraag te voldoen van de meet- en regelinstrumentatie. 

In 2010 opende GMS Instruments haar eerste verkooppunten in het buitenland, dit vond plaats in België. Het nieuwe kantoor en nieuwe werkplaats zijn gevestigd in Antwerpen, de op één na  grootste petrochemie locatie ter wereld. Het kantoor bevindt zich in het hart van de havens en petrochemie. Dit biedt onze klanten de totale GMS Instruments service en flexibiliteit die zij gewend zijn maar nu ook in een andere grote Europese haven.

Met het openen van een GMS Instruments vestiging in België zagen wij de kans om onze services uit te breiden. Nieuw voor GMS Instruments was het assembleren van producten. Dit assembleren gebeurd in samenwerking met WIKA ('s werelds grootste fabrikant van druk- en temperatuurmeters). Wij assembleren diaphragm seals, pt-100,  manometers en gas thermometers.