Hoe werkt een druksensor?

18 July 2017
Ondek hoe een druksensor werkt, en neem een kijkje in het productie proces van druksensoren bij een van de meest progressieve fabrikanten op het gebiedt van elektronische druk instrumenten in de wereld, WIKA.

 

Een druksensor wordt in diverse vormen en maten geproduceerd, dit alles is afhankelijk van de functie in het proces. Druksensoren zijn gemaakt om drukmetingen uit te voeren van vloeibare- en gas processen. Een druksensor wordt in/aan het proces bevestigd door de druksensor in het meetpunt van het proces te schroeven. Het druksensor element transformeert vervolgens de druk om naar een elektrisch signaal. De omgevormde elektrische signalen die de druksensor vervolgens meet worden verzonden via een elektronische connectie aan de bovenkant van de druksensor, waarna de signalen uit leesbaar worden.

Benieuwd naar hoe een druksensor wordt gebouwd? Klik hier om een kijkje te nemen in een van de meest progressieve fabrikanten op het gebiedt van elektronische druk instrumenten in de wereld, WIKA. Bekijk ons aanbod aan druksensoren hier.