Vacature: Senior Sales Representative

12 March 2018
GMS Instruments is opzoek naar een Senior Sales Representative (40 uur). Wij zijn opzoek naar een enthousiaste en ondernemend ingestelde man of vrouw die de Shipchandler afdeling binnen GMS Instruments onder zijn of haar hoede kan nemen. Zie jij jezelf hierin, solliciteer direct via sollicitaties@gms-instruments.nl.

OVER DE FUNCTIE

Als Senior Sales Representative is het jouw taak om klanten te adviseren, te informeren en te assisteren bij het vinden van het juiste product of de juiste dienst, zowel in de backoffice als in het veld. Door goede klantenkennis en technische onderbouwing kun jij de klant op ieder vlak ondersteunen. Als onderdeel van het interne verkoopteam leer je om samen met collega’s de klantgroep Shipchandlers te beheren en als vaardige verkoper gebruik jij de ontwikkelingen op de markt om de klant te voorzien van de beste aanbieding. Met persoonlijke bezoeken voorzie je klanten van het laatste nieuws en leg je nieuwe zakenrelaties vast. Je bent communicatief vaardig en weet je collega’s goed aan te vullen of aan te sturen. Zo verzeker je de klanttevredenheid op een vlotte en professionele manier. Uiteindelijk rapporteer je aan de Sales Manager.

VOORBEELD WERKDAG

Je werkdag als Senior Sales Representative speelt zich voornamelijk af op kantoor. Je haalt s ’ochtends een goeie verse espresso voor jezelf en begint met de gezamenlijke mailbox. Samen met je collega’s beantwoordt je elke mogelijke vraag die de klant maar vragen kan. Binnen twee uur een antwoord is voor GMS de standaard. Prijzen opvragen, orders afhandelen en offertes maken is jouw territorium.

Vandaag is er een maandelijkse sales meeting om te evalueren hoe de zaken er voor staan. Hoe gaat het in jouw klantgroep, wat is er gebeurd en wat verwacht je? Je discussieert over nieuwe ontwikkelingen en vertelt waar jij de kansen ziet. Lunchtijd, even rust. Dat betekent tijd voor een potje darts met je collega’s. Na de lunch begin je met het beheren van afspraken voor de komende weken. Bij welke key-account moet je langsgaan, voor welke klant heb jij een interessant product? Vervolgens weer aan de slag met offertes, strijden tegen de vollopende mailbox en nog een paar orders afhandelen. Einde middag nadert, de mailbox wordt rustiger en je komt toe aan die gigantische offerte voor die mogelijke klant. De klant vraagt om verduidelijking en je ondersteunt hem met technische informatie en alternatieven voor de toepassing. Toch maar even een notitie: Van de week even langs bij klant X, daar liggen mogelijkheden! Je bespreekt het plan van aanpak met de sales manager. Om de dag lekker af te sluiten werk je nog snel even je mailbox door. Zo, die is leeg. Op naar huis.

FUNCTIE-EISEN

  • Een commerciële en/of technische opleiding met MBO-niveau.
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse & Engelse taal in woord en schrift. Beheersing van de Duitse taal is een voordeel.
  • Vijf jaar relevante werkervaring in een soortgelijke functie.
  • Je hebt kennis van en ervaring met de Microsoft Officeprogramma’s Word en Excel.
  • Je kunt goed in teamverband werken en je streeft naar klanttevredenheid, met de focus op persoonlijk contact.

ARBEIDSVOORWAARDEN

  • Uitstekende, marktconforme arbeidsvoorwaarden.
  • De functie zal worden gestart d.m.v. een halfjaar contract welke bij tevredenheid wordt verlengd.

BEDRIJFSINFORMATIE

GMS Instruments is al ruim 45 jaar actief binnen de scheepvaart, industrie en petrochemie. Het hoofdkantoor is gevestigd in Rotterdam en kent een dochteronderneming in Antwerpen (BE). Ons personeel heeft een breed spectrum van technische vakdisciplines waarin wij zowel diverse producten als diensten leveren binnen deze drie markten wereldwijd. Wij zijn voor veel internationale gerenommeerde bedrijven een betrouwbare partner in het leveren van producten en diensten.

INTERESSE 

Ben je enthousiast geworden over deze vacature? Dan ontvangen wij graag een CV en motivatiebrief gericht aan Edward van Doorn (sollicitaties@gms-instruments.nl). We horen graag van je!